APE

Aper stammer fra mennskene som levde for mange hundre år siden. Alle andre er også i samme ”familie” som aper.

 

BJØRN

Bjørn er stor og brun som en stor og brun hund bare, litt kosete og mykere.

 

CEBRA

Cebra løper nesten som en slags hest. Den er rask til å løpe! Den løper når den skal tas av andre dyr som også kan løpe. Løve er farlig da! Den er rask som et tog svisj!

 

DROMMEDAR

drommedar ligner ikke grisen. den ligner en annen med klumper, nemlig kanelen! Inni klumpene ligger fosteret, men. Klumpene ble oppfunnet siden de måtte ri på de istedenfor biler.

 

ELLG

Løvenes konge!! Elg er best å se i ”kveldinga” i skogen. Han er den største vi kan se i skogen av alle vi ser der! Elgene kan ikke gå på isen når det er kaldt da faller de bare ned og de småe valpene blir ikke med der.

 

FISK

Ikke alle fisker er fisk. Noen er seler selv om de lever i vannet. Fisk kan man spise om man fanger de men, !! det er ikke lett!! Man kan kjøpe de i butikken heller. Der ligger de nesten stille

 

FLODHEST

Flodhest er litt større dyr enn rovdyr.. (Flodhest er ikke i hestefamilien sammen med gårdsdyr!! Her er det mange som tar feil om det. Flodhest lever i vannet selv om de ikke er fisker heller. De er f.eks. en sel, bortsett fra at de ikke er fisker)

 

FROSKER

Rundt i vår lille verden bor frosken. Som er kona til paddefar. Kvekk. Men de er ikke ender, og de hopper.

 

GRÅMEIS

Gråmeisen er en fugl bare at den er grå. Den er en meis i fuglefamilien. andre fugler, som feks engler, døde siden oldtiden. de hadde ett vingespen på flere meter lange fjær som de kunne fly med mat i nebbet opp til jesus med.

 

HAJ

Hva kan man begynne å snakke om hajen om! Den er rask til å spise, flyr og flyr, sniker seg, og den er glatt som en haj, Mange er redd for sånn men, da har den aldri skadd en mennske. Man kan stoppe den ut, og ikke alle klarer å stoppe den, pga fordi som sakt den er velldi hurtig!!! Heldivis for denne fisken kan den skifte ut øynene sine gang på gang på gang, om igjen flere ganger når de brekker.

 

HAMSTER

Hamster er et mye mer skjeldent vesen, enn en hund og katter. De ligner kanskje på råtter og hamster, men de er det heller ikke. De er noe eget, og bygger rede i buret sitt. Der løper de rundt, og rundt til de må spise og føde. Men de får skikkeli små bebier!! Ikke tråkk på de, hamstermamma..!! Hamster er fra hovedstaden i asia.

 

ISBJØRN

Isbjørnen lever bare om vintern. Når de kommer i sola har de det så varnt at de ikke kan leve der mer. Da får de unger som er hvite. Derfor kalles de polar-rev.

 

JAKKE

Her kom jeg ikke på noe her så jeg bare skrev jakke her jeg men en jakke kan f.eks. være dyr ;)

 

JAKTHUND

Jakthundene ja! De er på jakt sammen med jegern en mørk høstkveld og så ser de kanskje en ellg og bjeffer! Da kan de skyte den.

 

KANEL

Va er en kanel spør mange meg om.

Ja, va ER en kanel? svarer jeg da. Mange spør meg om Va er en kanel?

 

LØVE

Skogens konge! Løvene er det største dyre i jungelen. De er gule eller brunegule/brune med langt skjeggaktig hår rundt håret og seg som et slags håraktig skjegg (derav navnet løve)

 

MENNSKE!

Dette er det ikke noen som vet men, menneske er dyr! Det er det ikke mange som vet!

mennsker deles inn i to "grupper":

kvinner

barn

mennsker

raser

dyr og menner

m.m. (med mere)

 

NATT-DYR

om natten finns det også dyr. Biene, fluer, båtene og vampyrene og bjørner og, vanskebjørnen, hekser, og på stranda er det moro og se og bade.

 

NEGERNE

Mange tror at negerne er dyr selvom de bor i afrika. Men! I  afrika er det nesten bare store dyr.

 

NESEHORN

Det fintes mange forskjelligere dyrer i de gamle årtier men, de er dødd ute. Feks nesehornet, elefanten. Nesehorn har også snabel som er stiv oppover og spiss. De var ikke kjærster, men de har den samme pelsen.

 

OKSE

Okse er mannen til kua. Det er det samme/like som ku. Bare en litt annen farge kanskje mer gråaktig.

 

PLANTER!

Planter er faktisk også dyr! Mange glemmer det når de snakker om dyra planter er grønne bortsett, fra hestehover.

 

Q

Her behøver jeg kanskje vel ikke skrive noe? ;)

 

REGNSDYR

Regnsdyr er dyr som samene har. De heter regnsdyr men, samer bor i norland sammen med regnsdyra sine. Regnsdyr er på en måte like mye dyr som, samene er mennsker.

 

SAURUSER

Sauruser døde for mange hundre år siden i ørkenen osv. De var store som biler og gikk rundt. Det var 2 stykker: en kjempelang med hale som ikke spiste og, en farlig som spiser mennsker.

 

SAU

Sauer er søte! Jeg så en sau en gang! Den hadde laaang laaang vit pels var og var kjempesøt!

 

SVANEN

svanene kan ikke skimtes, men ikke røres, fordi den enkle grunn om de biter med nebb og klør. Det er de sinte og veser!!! På små barn og alle våksene som gjir de brød og smuler. Alle svaner har små svaner nesten inntil seg bak seg, og de går i tog. Fort og ikke så fort. Oi!!!, se, de er hvite!

 

TIGER

Tiger er ”kona” til løven. Forskjellen på tiger og løvene er håret rundt de å alle de små valpene som bare tigern har.

 

ULV

Det er 2 ulvegrupper. Vanlig er ulv og var ulv. Den ene er mer umensklig enn de andre. De er var ulv. Når månen kommer opp kan de sprekke/bli til stein. Da VAR de ulv. De andre ER ulv.

 

VEPS

Pass deg for vepsen! Den er en bitteliten fugl men, den har også et giftig bitt og stripete.

 

W, X, Y, Z, Æ, Ø, Å

Disse er engelske   bokstever og vi bruker nesten aldri de å de er så teite å vansklige så derfor er det nesten ingen dyr på de. Kanjse bare 3